Lezingen

Bij Apenheul werken veel mensen met ervaring. Die ervaring zetten ze regelmatig in tijdens evenementen. Bijvoorbeeld door een welkomstwoord of een lezing te verzorgen die aansluit bij uw organisatie of dag. Zo worden uw gasten geïnspireerd om vanuit een ander perspectief te kijken naar thema’s waar zij zich dagelijks mee bezighouden op de werkvloer. Met de kennis van onze experts krijgt uw bijeenkomst een luchtige en ludieke invulling.

Een paar voorbeelden:
• Apenheul is een apenpark met een maatschappelijke missie. Maar we hebben ook een commerciële doelstelling. Hoe pakken we dat aan? En wat kan uw organisatie daarvan leren?
• Wat kunt u van apen leren als het gaat om gezonde voeding of (mond)zorg? Nou, een heleboel! Zo gaven wij eerder al lezingen aan diëtisten en (tand)artsen over deze thema’s.
• Hoelang duurt de opvoeding bij apen? Hoe gaan zij met pubers om? Hoe leren apenkinderen alles wat ze moeten weten? Dat u van apen weleens handige dingen kunt leren, hebben kinderopvangorganisaties en onderwijsinstellingen zelf ervaren in Apenheul.
• Net als mensen, hebben ook apen weleens stress. Hoe gaan zij daarmee om? En wat doen wij in Apenheul allemaal aan dierwelzijn? Laat u inspireren en leer van de apen!
• Apenheul heeft thema’s als gastvrijheid maar ook duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Wij vertellen u graag over de manier waarop wij daar een invulling aan geven.

Kosten

Een lezing van een Apenheul Expert duurt 45 tot 60 minuten en kost € 1.000,- inclusief BTW. Een welkomstwoord of een thematische inleiding duurt 15 tot 20 minuten. De kosten hiervan bedragen € 475,- inclusief BTW.


In zijn lezing laat Roel Welsing, Directeur Apenheul, zien hoe in een mooi dierenpark een maatschappelijke missie en commerciële ambitie hand in hand gaan en elkaar zelfs kunnen versterken!


Thomas Bionda, Zoölogisch manager Apenheul, vertelt in zijn lezing over dierenwelzijn. Dat stress niet altijd als negatief hoeft te worden geïnterpreteerd maar juist ook een biologische functie heeft en hoe we daar in Apenheul mee om gaan.