Natuurlijk duurzaam

In Apenheul staat liefde voor dieren en natuur voorop. We inspireren onze gasten op het gebied van duurzaamheid en geven zelf het goede voorbeeld. Dichtbij, maar ook ver weg zetten we ons in voor een betere wereld. En niet voor niets hebben we al jaren op rij een gouden Green Key-certificaat.

Duurzaamheid

Voorbeelden van duurzaamheid in Apenheul:

  • We gebruiken zoveel mogelijk biologische, FairTrade en diervriendelijke (horeca)producten.
  • We gebruiken regenwater voor onze wc’s.
  • De vloerbedekking in De St@art is gemaakt van gerecyclede autobanden en spijkerbroeken.
  • We gebruiken zoveel mogelijk duurzame materialen, zoals FSC-hout.
  • We schenken koffie van ons eigen, duurzame natuurbehoudproject in Peru.
  • Onze dienstparkeerplaats is overdekt met zonnepanelen.
APENHEUL NATUURBEHOUDFONDS (ANF)

Apenheul beschermt de natuur wereldwijd. Met het Apenheul Natuurbehoudfonds steunen we projecten om apen en hun leefgebied (de bossen) te behouden. Zo hebben we een eigen koffie-project in Peru. We hebben boeren getraind om op een duurzame manier koffie te verbouwen. Zo hoeven zij geen bos te kappen voor inkomsten. Zo blijft het nevelwoud, waar onder andere de zeldzame geelstaartwolaap leeft, bespaard. En de koffie schenken we natuurlijk tijdens uw bijeenkomst!

Green Key

In Apenheul gaan evenementen en duurzaamheid hand in hand. Bij alles wat we doen, houden we rekening met de natuur. Onze duurzame inspanningen zijn verschillende jaren op rij beloond met een gouden Green Key certificaat. Dit is de hoogst haalbare certificering binnen Green Key: het internationale keurmerk voor duurzame organisaties in de vrijetijdsbranche.